Gender & Leiderschap

Waarom zoeken we onbewust naar gelijkgestemden en zijn anderen daardoor minder zichtbaar? Met deze online test onderzoeken we of zowel mannen als vrouwen onbewust vooroordelen hebben op het gebied van gender en leiderschap. Deze test meet hoe bevooroordeeld je in je onbewuste bent. Ontdek zelf hoe je leiderschap ziet gekoppeld aan mannen en vrouwen. En of jouw onbewuste voorkeur klopt met hoe je over mannelijke en vrouwelijke leiders denkt.

Deze gender & leiderschap mindbugstest is gebaseerd op onderzoek van Harvard University, McKinsey & Company en Direction. De Esther Mollema - Mrs. Mindbugsmindbugstest Gender & Leiderschap geeft je inzicht in hoe je, rationeel en emotioneel, mannen en vrouwen kiest voor leiderschapsfuncties. De test daagt je uit snelle keuzes te maken en analyseert hoe je dat doet. Het maken van de test kost je twee keer acht minuten.

De test laat ook zien of jouw bewuste en onbewuste oordeel met elkaar overeenkomen en welke uitwerking dit heeft op jouw beslissingen. Hoe scoor jij ten opzichte van de vele duizenden deelnemers die jou al voorgingen?

De test en rapportage is in het Nederlands en Engels beschikbaar. De kosten voor een individuele test (inclusief rapportage) bedraagt €45,- vrijgesteld van BTW. Ook de verschillende werkvormen (workshop, lezing, training, etc.) op basis van de resultaten kunnen wij in het Engels en Nederlands verzorgen. Naast individuele testen en groepsrapportages voor workshops is het ook mogelijk onze Mindbugstest zelfstandig in te zetten.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op!

 

“Je ziet bij die training heel goed dat mensen in traditionele patronen denken. Uit de test bleek bijvoorbeeld dat ikzelf ook een lichte voorkeur voor mannelijk leiderschap heb en dat ik ook vooroordelen heb over vrouwen die niet zouden kunnen autorijden.”
Alma Krug, programmamanager diversiteit bij Heijmans


Voordelen van deze mindbugstest

  • Gebaseerd op onderzoek van Harvard University, McKinsey & Company en Direction
  • Individuele resultaten, maar ook team/afdeling/organisatie uitslagen
  • In de praktijk getest en uitgevoerd bij meer dan 11.000 deelnemers
  • Uitgebreide en inspirerende rapportage
  • Van inzicht naar handelen door combinatie met workshop, training, lezing, etc.
  • Gebruiksvriendelijke software
  • Ook mogelijk als do-it-your self oplossing voor grotere organisatie

94,6 procent van de managers zegt dat mannen en vrouwen even competent zijn als leider geeft vertrouwen dat het ons samen wel moet gaan lukken. Maar wat maakt dan dat het zo lang duurt voor er echte diversiteit is – en dat het zoveel moeite kost?


Groepstest

mindbugs gender en leiderschapJe kunt de test ook met een team of organisatie maken. De groepsscore wordt uitgebreid besproken tijdens de workshop en vergeleken met de duizenden metingen die we reeds bij andere managers hebben gedaan. De test geeft je inzicht in je expliciete en impliciete voorkeur. De testresultaten worden ook digitaal toegezonden aan de deelnemers na afloop van de workshop/training/etc..

“Met haar no-nonsense mentaliteit, diepgaande kennis over diversiteit in relatie tot high performance organisaties laat Esther zowel mannen als vrouwen de kracht van diversiteit zien én voelen Esther ráákt je, of dat nu 1-op-1, in een groep of met een boek is. Ik ben telkens weer onder de indruk van haar impact.”
Nicolette Loonen, Lid Raad van Toezicht ABP

Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!
Logo_Sogeti
MN-Services
Saint-Gobain
VU-Amsterdam
SYNTHON_LOGO
thales-logo
rabobank
Eneco logo
gasunie
KLM logo
Janssen Biologics
LUMC
heijmans
PGGM
WUR
Schiphol logo
amc logo
SBO-De-Bouwsteen
ey logo
Deloitte logo
PwC
logo leaseplan
Alphabet-International
Universiteit-Utrecht
philips logo
Royal-HaskoningDHV
DNB-mindbugs
Ministerie van Economische Zaken
ing logo klant mindbugstest