Names & Leadership

De Namen en Leiderschap Mindbugstest

De Namen en Leiderschap Mindbugstest meet de onbewuste associatie tussen Westerse versus Arabische namen en Leiderschap.

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen over het algemeen een meer positieve associatie hebben met Westerse namen dan met niet-Westerse namen.  Onbewust koppelen veel mensen Westerse namen meer aan Leiderschap dan aan niet-Westerse namen.

Uit onderzoek van S. Micheal Gaddis (2004 en 2017) van UCLA bleek dat mensen met een naam die geassocieerd wordt met een donkere huidskleur een minder kans hebben om uitgenodigd te worden voor een sollicitatie dan mensen met een naam die geassocieerd wordt met een blanke huidskleur. Dit inzicht houdt in dat namen een basis vormen voor raciale voorkeuren.

Maar ook in Nederland is er onderzoek dat dit beeld bevestigt.  Uit een onderzoek van CVster (2018) blijkt bijvoorbeeld dat een sollicitatie in Nederland alleen al minder geopend wordt bij een naam die geassocieerd wordt met iemand met een migratie achtergrond.  Maar die kandidaten worden ook minder snel uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft zelfs in een onderzoek (2015) gevonden dat mensen met een allochtone achtergrond zelfs maar half zo vaak worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek als autochtone Nederlanders.

Bram Lancee van de UvA heeft tussen 2016 en 2018 een onderzoek gedaan met het versturen van duizenden sollicitaties op echte vacatures waarbij alleen de namen en de moedertaal werden aangepast, waarbij ze allen de Nederlandse nationaliteit hadden.  Uit dit onderzoek blijkt dat een sollicitant met een Nederlandse achtergrond 30% meer kans heeft om te worden benaderd dan kandidaten met een migratieachtergrond.  Hierbij maakt Lancee zelfs nog een weinig hoopgevende kanttekening: ,,In tijden van krapte, zoals tijdens ons onderzoek tussen 2016 en 2018, wordt bijna iedereen aangenomen. Op basis van eerdere wetenschappelijke onderzoeken verwachten we dat als de economie minder goed draait en werkgevers meer sollicitanten hebben, de discriminatie nog erger wordt.”

Discriminatie zorgt dat toekomstdromen eindigen in frustratie en dat talent wordt verspild.

Diversiteit binnen organisaties begint met de bewustwording van onbewuste voorkeuren en daarmee het starten met het creëren van diversiteit. Hiervoor hebben wij de mindbugstest Namen en Leiderschap ontwikkeld.

De test en rapportage is in het Nederlands en Engels beschikbaar. De kosten voor een individuele test (inclusief rapportage) bedraagt €75,- vrijgesteld van BTW. Ook de verschillende werkvormen (workshop, lezing, training, etc.) op basis van de resultaten kunnen wij in het Engels en Nederlands verzorgen. Naast individuele testen en groepsrapportages voor workshops is het ook mogelijk onze Mindbugstest zelfstandig in te zetten.

 

In onze Namen en Leiderschap mindbugstest gebruiken we alleen mannelijke namen om de uitkomst niet te vertroebelen door onbewuste gender voorkeur.  We vergelijken Westerse met Arabische namen en meten de mate waarin deelnemers onbewuste voorkeuren hebben ten aanzien van leiderschap.

Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!
DNB
Janssen Biologics
LUMC
Universiteit-Utrecht
ING
PwC
WUR
Saint-Gobain
Royal-HaskoningDHV
apg
thales-logo
PGGM
Rabobank
Schiphol
SYNTHON_LOGO
amc
Heijmans
abn-amro
Gasunie
Ministerie van Economische Zaken
KLM
LVLNL
nwo
Logo_Sogeti
Alphabet-International
Leaseplan
VU-Amsterdam
MN-Services
Deloitte
Eneco
SBO-De-Bouwsteen
EY