Over Mindbugs

Wat zijn Mindbugs? Wie heeft Mindbugs? Hoe belemmeren Mindbugs de effectiviteit van teams? Hoe beïnvloeden Mindbugs de diversiteit in jouw organisatie en daarmee de bedrijfsresultaten?

Diversiteit in leiderschap binnen organisaties is een krachtig concurrentievoordeel. Diverse teams zijn succesvoller en ze halen betere resultaten dan homogene teams. Dat is wetenschappelijk bewezen. Waarom kost het organisaties dan zoveel moeite om diversiteit in leiderschap te realiseren? We kiezen toch allemaal de beste mensen in onze teams?!

Het antwoord is verrassend. Nee, dat doen we niet. Mindbugs maken dat we niet in eerste instantie kiezen voor de beste mensen, maar een onbewuste voorkeur hebben voor mensen die op ons lijken.

Mindbugstesten

Wist je dat je op één dag meer dan 100.000 beslissingen neemt? En dat je van 95% van die beslissingen eigenlijk geen weet hebt? Dit zijn beslissingen die je automatisch maakt. Je neemt ze op basis van de informatie en ervaringen die zijn opgeslagen in jouw brein.

Onderzoek toont aan dat onze beslissingen vaak veel minder rationeel zijn dan wij zelf denken. In veel van onze beslissingen is ons onderbewuste leidend, zonder dat we dat wéten en zelfs zonder dat we dat wíllen. Diversiteit begint echter met de bewustwording van Mindbugs en daarmee het creëren van diversiteit. Hiervoor hebben wij mindbugstesten ontwikkeld.

lees verder

Wetenschappelijke validatie

De Impliciete Associatie Test (IAT: Greenwald, McGhee, & Schwartz, 1998) is een populaire techniek ontwikkeld om de associatie tussen een doel categorie te meten (bijvoorbeeld op huidskleur, leeftijd, geslacht etc.) en andere kenmerken, meestal positieve of negatieve bijvoeglijke naamwoorden (bijvoorbeeld liefde/oorlog, vertrouwen/wantrouwen, leider/volger, etc.).

lees verder

“Op het werk spelen Mindbugs een belangrijke rol. Ze blokkeren het creëren van een echt diverse organisatie. En daarmee blokkeren ze beslissingen die leiden tot betere resultaten voor je organisatie!”
Esther Mollema

Voor wie?

Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken met Mindbugs. We hebben niet alleen Mindbugs op het gebied van gender en leiderschap, maar ook op gebied van huidskleur, namen, leeftijd…  Mindbugs zijn aanwezig in de gehele organisatie.

Mindbugs hebben invloed op een aantal essentiële processen: selectie, talent management, retentie, merkreputatie, innovatie en het kennen van je klanten.

Daarmee is bewustwording van Mindbugs relevant voor:

  • Directies
  • HR Managers
  • Diversiteitsmanagers
  • Coaches
  • Teams
lees verder

Hoe?

De mindbugtesten kun je zelf, op individuele basis, in jouw organisatie toepassen. Ook is het mogelijk om onder begeleiding van onze mindbugsexperts deze testen te doen. We werken met teams, directies en raden van bestuur, ook in de vorm van lezingen.

Ontdek de mogelijkheden!
Schiphol logo
gasunie
Universiteit-Utrecht
WUR
SBO-De-Bouwsteen
thales-logo
logo leaseplan
Eneco logo
ing logo klant mindbugstest
Deloitte logo
rabobank
Janssen Biologics
PwC
Alphabet-International
DNB-mindbugs
MN-Services
Ministerie van Economische Zaken
SYNTHON_LOGO
ey logo
Royal-HaskoningDHV
PGGM
VU-Amsterdam
heijmans
philips logo
LUMC
amc logo
KLM logo
Logo_Sogeti
Saint-Gobain