Achtergrond mindbugstesten

De achtergrond van de mindbugstesten ligt allereerst in de mindbugstest ‘Gender & Leiderschap’. Deze is gebaseerd op onderzoek van Harvard University, McKinsey & Company en Direction. In navolging van deze test, zijn ook andere mindbugstesten ontwikkeld over leiderschap in relatie tot leeftijd en huidskleur.

Een deel van de testen is gebaseerd op de Implicit Association Test (IAT). Deze is ontwikkeld door professoren aan Harvard University. De test is een hulpmiddel dat wordt ingezet om duidelijk inzicht te krijgen in de bewuste percepties en onbewuste vooroordelen rond leiderschap binnen organisaties. De mindbugtesten zijn grondig getest op betrouwbaarheid en validiteit. Daarna hebben diverse andere wetenschappers veel aandacht besteed aan de technische nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de meting, mede dankzij onderzoek onder 5.100 deelnemers in Nederland.

Honderden studies hebben statistische gegevens gegenereerd die onder meer de interne consistentie, testbetrouwbaarheid en voorspellende waarde onderschrijven. Met deze test worden de deelnemers aangezet tot nadenken over hun eigen gedrag en handelingen.

Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat de IAT een van de beste testmethoden is om onbewuste koppelingen en voorkeuren te meten en op basis daarvan zelfreflectie te stimuleren. Hierbij gaat het niet zozeer om de exacte uitslag van de test maar om de bewustwording van jouw onbewuste (voor)oordelen en voorkeuren, die van jouw team en organisatie.

Het toepassen van de testen laat mensen begrijpen dat er een verschil bestaat tussen je expliciete, bewuste voorkeuren en je impliciete onbewuste voorkeuren.

Kortom, de mindbugstesten geven niet alleen antwoord op de vraag óf je Mindbugs hebt, maar laat ook zien of jouw bewuste en onbewuste oordeel met elkaar overeenkomen en welke uitwerking dit heeft op jouw beslissingen. Hoe scoor jij ten opzichte van de vele honderden participanten die jou al voorgingen?

Diversiteit versterkt en verbetert organisaties. Diversiteit in gender, leeftijd of afkomst begint met bewustwording van belemmeringen – jouw Mindbugs. Direction geeft organisaties al tientallen jaren advies en begeleiding in het creëren van diversiteit en het bewust worden van Mindbugs.

Tijd om gerichte actie te ondernemen!  

Heijmans
Saint-Gobain
LUMC
Royal-HaskoningDHV
EY
Deloitte
MN-Services
Ministerie van Economische Zaken
VU-Amsterdam
PwC
WUR
ING
amc
PGGM
Leaseplan
Alphabet-International
KLM
apg
Rabobank
Schiphol
abn-amro
DNB
Gasunie
SBO-De-Bouwsteen
Logo_Sogeti
thales-logo
SYNTHON_LOGO
Eneco
Janssen Biologics
nwo
Universiteit-Utrecht
Gemeente Enschede
LVLNL