Aan de slag met Mindbugs!

Direction biedt verschillende vormen om aan de slag te gaan met Mindbugs. Kies uit deze opties:

Meer weten? 

Neem contact met ons op!


  • Webinar

Voor steeds meer organisaties verzorgen wij webinars rond Diversiteit & Inclusie en Mindbugs, van multinationals tot stichtingen, van politieke partijen tot MKB-ers en van ministeries tot universiteiten. Voorafgaand kan de mindbugstest worden gedaan en na het webinar ontvangen de deelnemers de eigen persoonlijke mindbugs rapportage.


Hoewel we streven naar diversiteit zijn wij misschien zelf onze eigen valkuil. Daarom kon iedereen die wilde van tevoren een test doen, die door Harvard was approved’. Dat vonden wij als organisatie uit de wereld van wetenschap natuurlijk wel belangrijk.”
Anneke Zijlstra – beleidsadviseur P&O NWO

  • Workshop

Een workshop rond het herkennen en erkennen van Mindbugs is een bewustwordingsworkshop die deelnemers laat zien dat mensen echt anders handelen dan ze denken. Bijvoorbeeld als het op beoordelen en selecteren van mensen aankomt. In deze workshop van gemiddeld 2,5 uur ervaren en begrijpen de deelnemers waarom diversiteit niet lukt als je er niet heel hard aan werkt en wat je te doen hebt om het te laten werken. In deze workshop zal de discussie aan worden gegaan in welke richting de oplossing moet worden gezocht. We vormen een gezamenlijk beeld welke stappen er moeten worden genomen binnen uw organisatie.

Voorafgaand aan de workshop maken de deelnemers de mindbugstest. Na afloop van de workshop ontvangen de deelnemers hun individuele rapportage.

“De workshop rond genderdiversiteit is een concreet en goed onderbouwd verhaal. Iedere manager zou dit verhaal moeten horen.”
Paul Brinker, Group Finance, ING

Onder begeleiding van een van onze mindbugsexperts ga je aan de slag. Dit is een maatwerkvariant waarbij de uitkomsten tijdens een terugkoppelingsworkshop op zowel persoonlijk- , team- of organisatieniveau worden teruggegeven. Op deze manier maken wij inzichtelijk Esther Mollema - Mindbugs Workshophoe de stand van zaken nu is en formuleren we gezamenlijk concrete vervolgstappen om zo de inzetbaarheid van diversiteit verder uit te bouwen.

De test geeft jouw persoonlijke onbewuste voorkeuren aan die gebruikt kunnen worden om enerzijds de eigen gedachten rond Mindbugs te vormen, anderzijds om binnen organisaties de juiste teams samen te stellen die de diversiteit bevorderen.

“Je denkt misschien dat je objectief bent, maar bepaalde waarnemingen zitten in je systeem, zo bleek tijdens die workshop. Iedereen heeft Mindbugs. De workshop liet zien hoe je onbewust denkt.”
Pieter Jongstra – voormalig bestuursvoorzitter EY Nederland

Een workshop is mogelijk vanaf 6 personen tot maximaal 20 personen. Grotere groepen helpen wij ook graag, neem dan contact met ons op.

  • Esther Mollema mindbugsartikelLezingen

Zeer geschikt voor grotere conferenties of personeelsbijeenkomsten. Eén van onze mindbugsexperts inspireert het publiek en laat mensen ervaren wat Mindbugs zijn.

“Een overtuigend verhaal waar geen leider – man of vrouw – omheen kan. En dan met z’n allen aan de slag, want Nederland loopt al veel te lang achter op dit vlak. Esther Mollema vat briljant samen hoe onze eigen mindbugs deze verandering structureel blijven tegenhouden en met welke praktische handvaten we wél kunnen komen tot een veel sterker inclusief leiderschap.”
Sonya Richardson, President Professional Women’s Network (PWN) Global

  • Exclusieve directie-sessies

Waarom kost het organisaties zoveel moeite om diversiteit te realiseren? We kiezen toch allemaal de beste mensen in onze teams? Het antwoord is verrassend: Nee, dat doen we dus niet. Onze selectieve waarneming zorgt er voor dat we niet in eerste instantie kiezen voor de beste mensen, maar een onbewuste voorkeur hebben voor mensen die op zichzelf lijken.

Om echt verschil te maken en gerichte stappen te gaan zetten/beweging te maken naar meer diversiteit binnen uw organisatie is het raadzaam als eerste stap met de Directie / Raad van Bestuur alsook de MT-leden het commitment te vergroten door middel van een aantal kortere, intensieve sessies met Esther Mollema.

“Esther Mollema maakt het onbespreekbare bespreekbaar rondom diversiteit en high performance bij Schiphol Group.”
Jos Nijhuis, President en CEO Schiphol Group

Neem voor meer informatie of specifieke vragen, contact op of bel direct met Robert Smit – 06-54.253.643.

Logo_Sogeti
LUMC
heijmans
Schiphol logo
Eneco logo
WUR
ing logo klant mindbugstest
logo leaseplan
SBO-De-Bouwsteen
amc logo
rabobank
Alphabet-International
philips logo
KLM logo
PwC
PGGM
DNB-mindbugs
VU-Amsterdam
Royal-HaskoningDHV
SYNTHON_LOGO
Deloitte logo
Universiteit-Utrecht
Ministerie van Economische Zaken
thales-logo
Saint-Gobain
MN-Services
Janssen Biologics
ey logo
gasunie